Träna med barn - lekfulla övningar

När man får barn så vänds hela ens tillvaro upp och ner, sådant som varit självklart att ta sig tid till, har helt plötsligt blivit omöjligt. Många upplever att de inte hittar tid för träning och att lämna familjen och åka iväg till ett gym passar inte alla.
Det är lätt att tro att det inte är någon idé att träna korta pass och därför struntar man i det helt. Många gånger är det enda alternativet att involvera barnen i träningen. Lek för barnen och träning för föräldern, ha kul tillsammans och få till världens bästa träningspass.

I den här kursen får du: Nio olika övningar som du kan göra tillsammans med dina barn. Mitt råd är att göra barnen delaktiga, skapa en lek kring träningen så att hela familjen tycker att det är kul. Barnen blir lyckliga och får en bra förebild och föräldrarna får vara med sina barn och gosa, samtidigt som de tränar – det kan inte bli bättre.

Bestäm i förväg hur många varv och repetitioner du vill göra av varje övning och håll det antalet. När du tränar med dina barn, ska du tänka att de leker och du tränar. Vill de inte vara med, så fortsätter du träna själv, då kommer de tillbaka efter en stund och vill vara med igen. Inkludera dem och bjud in dem att vara med i din träning men tvinga dem aldrig. De är med på sina villkor inte dina, nu är det upp till dig att göra det så attraktivt och roligt att de inte kan låta bli att delta. Prova olika vägar, jag vågar nästan lova att du hittar den vägen som passar dig och dina barn bäst.

Så här använder du kursen: Kör varje övning enligt de olika varianterna nedan. Var flexibel med dina barn men se till att göra det du har bestämt dig för att göra.

Nu kör vi igång!

/ Leila

Dela med vänner

Detta är

En träningskurs.

Du får

11 kapitel, 10 filmer.

För vem

Passar för dig som vill träna tillsammans med dina barn.

Du behöver

En boll, tärning och en clementin eller något annat runt.

Här ser du kursens kapitel

1

Information om mitt träningspass

Tre olika varianter på träning med barn

2

Träning med tärning

Magövning med boll

Stafettpinne med clementin

Situps med puss

Plankan med boll och huksitt

Balansövning med clementin

Kick med upphopp

Fallande trädet

Benböj med tricepspress

3

Tack!

Lär känna Leila Söderholm