Pernilla Aspe

Ledarskapscoach och samtalsterapeut

Pernilla Aspe

Mitt namn är Pernilla Aspe och jag är insiktsagent. Det är en titel jag valt för att den sammanfattar det jag arbetar med. Min mission om att andra ska komma till nya insikter om sig själva, få nya perspektiv, utvecklas och lägga sig till med mer hållbara beteenden. Beteenden som gör att livet blir mer harmoniskt, spännande och roligt. Men också för att kunna hantera motgångar när solen inte skiner från den blå himlen.

Jag gör det här genom att föreläsa, hålla workhops och ha individuella coach- eller terapisamtal.

För några år sedan insåg jag att många av både individens och företagens utmaningar, hade sin grund i stress. Stressen var ofta kärnan till dåligt ledarskap, konflikter och ineffektivitet. Med denna insikt och en aldrig sinande kunskapstörst, så vidareutbildade jag mig inom stresshantering för att kunna möta problemen bakom problemen.

Jag är certifierad ledarskapscoach och samtalsterapeut. Jag är utbildad inom organisationsutveckling med kbt-inriktning samt inom Acceptance Commitment Therapy (ACT). ACT är en psykoterapeutisk modell som vidareutvecklats från kbt, och som har stor evidens inom bland annat stresshantering. Utöver min utbildning, så har jag egen erfarenhet av ledarskap i rollen som chef, VD och entreprenör.

I mina uppdrag möter jag privata klienter, chefer och medarbetare, både individuellt och i grupp. Jag utbildar också diplomerade coacher hos Coachutbildning Sverige, samt friskvårdskonsulenter på Axelsons Gymnastiska Institut.

I alla mina uppdrag är det viktigt för mig att vara närvarande, nyfiken och engagerad. Jag är en kreativ person och för mig innebär det att jag har lätt för att se saker från olika infallsvinklar, hitta mönster och se samband, men också att jag gärna använder mig av penna, pensel och färger.
Att teckna och måla är både en del av min yrkesverktygslåda och mitt sätt att vara medveten i nuet. För mig är det ett riktigt bra sätt att hålla min egen stress i schakt. För stressa kan vi alla, även stresscoachen. Det gäller att hitta sätt att förhålla sig och att ta sig tillbaka, när det snurrat på för fort. Och hur vi kan göra det på olika sätt, är något jag verkligen brinner för att få förmedla.

Min onlinekurs lanseras snart, håll utkik!

/ Pernilla Aspe