Saunayoga - för kroppen och själen

Vad roligt att just du har hittat hit!
Övningarna i mina pass stärker och stretchar alla kroppens större muskler, samtidigt som du får en härlig stund av mindfulness – medveten närvaro, som ger dig kraft i vardagen. Saunayoga passar alla och rörelserna kräver ingen tidigare erfarenhet av yoga.

Många utövare av Saunayoga tycker att det bästa med yogan är närvaron de upplever under passet i bastuns tystnad och den mentala avkoppling som de känner efter passet. Så hoppas jag att även du kommer känna.

Med Saunayogas hjälp kopplar du enkelt bort omvärlden. Det är lättare att känna närvaro i dämpad belysning, där det inte finns några mobiltelefoner, inga speglar, inga måsten och ingen press att prestera. Dessutom får hörseln vila i bastuns tystnad. För många är Saunayoga en slags meditation – en kvinna sa att det kändes som en semester för sinnet och massage för kroppen.

PASS 1 – SAUNAYOGA GOOD NIGHT
I detta pass får du avkopplande, harmoniska och lugnande rörelser för hela kroppen som hjälper dig att slappna av i vardagen och få en god nattsömn.

Komplement till olika former av andra fysiska aktiviteter
Saunayoga Good Night är ett utmärkt komplement till andra träningsformer som löpning och styrketräning, skidåkning och golf. Det motverkar också stress för dig som har en hektisk livsstil med prestationskrav och fullspäckad agenda. Den här passet passar även bra för dig som har svårt att komma igång med andra typer av träning, då rörelserna är enkla och lätta att följa.

Stretchar dina muskler
De här övningarna fokuserar på att sakta öppna de stela musklerna kring nacke, axlar och höfter. Med hjälp av dessa kan du få en mer flexibel och hälsosam ryggrad. 
Och en bättre nattsömn.

PASS 2 – SNYGG HÅLLNING MED SAUNAYOGA
Saunayoga Healthy Back är ett uppbyggande och energigivande pass för din rygg och nacke. Saunayoga passar alla och rörelserna kräver ingen tidigare erfarenhet av yoga.

Förhindrar och minimerar besvär i ryggen och nacken
Besvär som kan uppstå när du sitter större delen av dagen vid en dator eller tränar hårt.

Inspireras av enkla och lugna rörelser
Små saker som vi gör i vardagen kan ge stora förändringar. Låt dig inspireras av dessa enkla och lugna rörelser som släpper spänningar i ryggen och nacken. Försök att planera in passet i dina veckorutiner.

PASS 3 – BLI STARK MED SAUNAYOGA
Om du vill ha lite mer utmaning, då är Saunayoga Power rätt för dig. Vi jobbar med stärkande, dynamiska och lekfulla övningar för kroppens alla större muskler.

Stretchar alla kroppens större muskler
I det här passet lär du dig att stretcha alla kroppens större muskler samtidigt som du får en energigivande stund som ger dig kraft till vardagen. Vissa övningar kräver lite mer fysisk insats från dig men vi lovar att det kommer vara värt det. Vilken erfarenhet du har eller inte har, spelar ingen roll. Vi vill ge dig möjlighet att göra övningarna på just ditt sätt.

Speciella redskap
Du kan göra rörelserna i bastun antingen genom att ta med dig en mobil, dator eller surfplatta och placera den till exempel på golvet, på en ställning eller på en stol framför dig. Alternativt kan du skriva ut träningsprogrammen, med beskrivande text och bilder på övningarna, som du kan ta med till bastun. Har du inte tillgång till bastu, kan du praktisera rörelserna på en stadig bänk eller stol. En bra idé är att öva på rörelserna innan du går in i bastun, ifall du inte vill ta med din mobil eller surfplatta.

Tänk på:
Se till att temperaturen i bastun är behaglig, cirka 45-50 grader.
Stäng av telefonen och annat som kan störa och ge dig själv några värdefulla minuter.

Vi ses!

// Tiina

Dela med vänner

Detta är

En kurs innehållande 3 yogapass. Passen tar cirka 15-20 minuter vardera.

Du får

15 kapitel, 13 filmer.

För vem

Passar alla.

Du behöver

Tillgång till en bastu.

Här ser du kursens kapitel

1

Kursinformation

2

Avslappning / Mindfulness

Mjuk vridning

Sittande vagga

Avslappning

3

Sittande örnen och axelöppnare

Saunahälsning

Mjuk vridning

Uppbyggande rörelse för ryggen

4

Grundposition och saunahälsning

Saunakrigaren

Sittande omvänd planka

Stärkande magövning

Höftöppnare

5

Tack!

Här kan du ladda ned alla övningar

Lär känna Tiina Vainio