Så lyckas du springa milen

Hej!
Vad roligt att just du har hittat hit.
Jag heter Maria Akraka och under en stor del av mitt liv var löpning och träning mitt allt. Det var min hobby, min passion och mitt yrke. Jag levde för att springa, träna, tävla och gjorde det i allt från 200 m upp till 5 km terräng. Internationellt höll jag mig till medeldistans (800 m och 1500 m) och deltog i alla stora mästerskap (EM, VM och OS).

Vårt mål är en mil
Syftet med min kurs är att du som följare av kursen skall få motivation och redskap till att sätta upp ett eget mål gällande din löpning och därefter agera på det.

Eftersom vi behöver ett mål som många skall kunna ta till sig så har jag valt att utgå från distansen en mil. Kursen består av sex avsnitt och till varje avsnitt följer en månads träningsprogram.

Det finns tre olika nivåer på mina träningsprogram:

Nivå 1 – Nybörjare:
Efter ett års träning med denna intensitet skall du klara av att springa 10 km på cirka 65 minuter. Efter ett halvårs träning 5 km på cirka 32 minuter.

Nivå 2 – för dig som redan springer lite:
Efter ett års träning med denna intensitet skall du klara av att springa 10 km på cirka 50 minuter. Efter ett halvårs träning 5 km på cirka 25 minuter.

Nivå 3 – för dig som betecknar dig som elitmotionär:
Efter ett års träning med denna intensitet är målet att du skall kunna springa 10 km under 40 minuter. Efter ett halvårs träning 5 km på under 20 minuter.

Träningsprogrammen som följer med denna kurs sträcker sig över ett halvår, men har du väl tränat ett halvår, har du tillräckligt med kunskap för att – med inspiration från medföljande träningsprogram – skapa ditt eget träningsprogram för det andra halvåret.

De olika övningarna som ingår i kursen är till för att göra dig mentalt redo inför den uppgift du har framför dig. Det är alltifrån att du skall skapa dig en stark målbild av vad du vill åstadkomma, till att du skall få inspiration till att våga utmana dig själv både fysiskt och mentalt.

Det enda du verkligen behöver i form av utrustning för att följa kursen är ett par bra löpskor och en klocka med tidtagarfunktion.

Min förhoppning är att du efter min kurs skall ha en större palett av olika typer av löpträning än du hade innan. Olika typer som du kan använda dig av för att bli en mer komplett löpare, och därmed nå dina mål.

Kursen är perfekt för dig som tex. siktar på att springa Tjejmilen, Lidingöloppet eller bara vill stärka din egen motionslöpning.

Nu sätter vi igång!

/ Maria

Dela med vänner

Detta är

En löparkurs.

Du får

17 kapitel, 11 filmer.

För vem

Passar alla.

Du behöver

Ett par bra löparskor och något att kunna ta tid med!

Här ser du kursens kapitel

1

Kursinformation

2

Skillnad mellan jogg och distanslöpning

Lite om träningsprogrammen

Träningsprogram

3

Mental förberedelse

Uppvärmning

Träningsprogram

4

Rätt utrustning

Backträning

Träningsprogram

5

Olika typer av intervaller

Träningspsrogram

6

Olika typer av distanslöpning

Löpskolning och skipping

Träningsprogram

7

Utanför din "Comfort Zone"

Träningsprogram

8

Tack!

Lär känna Maria Akraka