Kom igång med MMA träning

Hej och varmt välkommen till mitt träningsprogram i MMA.
Jag som kommer vara med dig under det här träningsprogrammet heter Simon Sköld och är utbildad idrottskonsulent, personlig tränare och MMA-boxare. Redan som liten älskade jag allt som hade med fysisk aktivitet att göra och höll på allt ifrån fotboll och handboll till pingis och gymnastik. Eftersom jag har tränat kampsport sedan jag var 14 så har träning alltid varit något naturligt för mig.

För vissa är kanske fem-sex pass i veckan mycket. För mig är det lite. Det gäller bara att ha ett långsiktigt mål. Jag hade aldrig orkat träna så här mycket om jag inte hade haft det. Sätt upp ett mål: Gillar du exempelvis att springa? Testa att anmäla dig till ett lopp. Det gör det lättare att motivera sig och ge sig ut i löpspåret.

För mig handlar träning om att ha roligt. Många hakar upp sig på att de måste gå till ett gym. Men det handlar om att försöka hitta något du tycker är roligt – och det behöver inte vara gymmet. Det kan likaväl vara ditt vardagsrum eller köket.

Det här är ett nybörjarprogram i MMA. MMA står för Mixed Martial Arts och är en blandning av kampsporter. Vi går igenom de viktigaste grunderna för att komma igång och börja få en förståelse för hur brett MMA verkligen är.

Tillsammans testar vi tre delar, stående – det vill säga slag och spark, klinch och nedtagningar samt grappling, momentet som sker på marken med både lås och slag.

Du kan med fördel använda programmet tillsammans med en kompis och träna med varandra, inte mot. Det här är en viktig del om du vill bli bättre och undvika skador. Tränar du med en kompis, behöver du investera i handskar och tandskydd. Men du kan lika gärna träna rörelserna själv i luften, för att i din egen takt föra in ett bra flow i kroppen.

Innehåll:
Under programet kommer vi att titta på grunder för att börja lära sig MMA. I början är det viktigt att fokusera på den tekniska biten och det gör inget om det inte går så snabbt de första gångerna, snabbhet kommer i takt med att du behärskar tekniken.

Vi kommer att gå att igenom:

  • Uppvärmning
  • Stående
  • Clinch
  • Markkamp

Nu kör vi!

/ Simon

Dela med vänner

Detta är

En MMA-kurs

Du får

23 kapitel, 21 filmer.

För vem

För dig som vill lära dig grunderna i MMA.

Du behöver

Du behöver inga redskap men det kan vara till din fördel att ha en vän att träna med.

Här ser du kursens kapitel

1

Kursinformation

2

Uppvärmning

Rörlighet höft / ländrygg

Knävrid

Ryggrull

Fotarbete / förflyttning

3

Raka slag

Sparkar

Guard

Sammanfattning

4

Clinch

Clinch / nedtagning

Thai Clinch

Sammafattning

5

Markkamp

Stängd guard - triangel

Armbar

Side-control

Mount

Guard - topposition

Kimura och Figure Four

Mount - topposition

Transition Side-control - Mount

6

Tack!

Lär känna Simon Sköld