Hållbar vikthantering

Vad betyder rätt kost och näringsintag?

Hej!
Idag pratar och läser vi mer än någonsin om hälsa. Vi pratar om att VARA hälsosamma och om hur vi kan BLI mer hälsosamma och vi pratar om OPTIMAL hälsa. I grund och botten pratar vi alla om en sak – nämligen vår egen upplevelse av vår upplevda hälsa.

Vad är definitionen av hälsa egentligen?
Enligt Världshälsoorganisationens definition är hälsa: ”Ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och ej blott frånvaro från sjukdom och handikapp”.

I den här kursen kommer vi att prata om hur mat och vatten, sömn, rörelse och stress har en enormt stor påverkan på vår hälsa och på våra liv. Även den mentala aspekten är fantastiskt viktig, för att ett bra välbefinnande och förbättrad hälsa. Den aspekten kommer vi att titta på i del 2, men fokuset för den här kursen kommer ligga kring kost och näringsintag.

Att vara hälsosam rör alla delar och pusselbitar i livet. I den här kursen kommer vi gå igenom vad du kan påverka genom de val du gör i vardagen.

Val som är kopplade till din kropp och de funktioner som sker i kroppen varje sekund, varje minut och varje dag.

Jag heter P-O Osbeck och kommer att vara med dig i alla de kommande avsnitten kring hur vi kan påverka vår hälsa på ett positivt sätt, nu och i framtiden, genom att ge dig en fördjupad kunskap kring hur näring och vätska påverkar oss.

Till vardags driver jag företaget Magnify Life AB och arbetar med företag, atleter och privatpersoner vilka har som gemensam nämnare att de vill påverka antingen sin hälsa eller sin prestation på ett positivt sätt. Ofta hänger dessa båda delar ihop.

Min bakgrund är bl a som livskostcoach och personlig tränare, 3D-tränare, idrottsnutritionsrådgivare och holistisk livsstilscoach med cirka tio års erfarenhet av friskvårdsbranschen.

Jag vill hjälpa dig att hitta den information du behöver för att underlätta din vardag och ditt liv. Vad jag önskar är att du ska lära dig att värdesätta din hälsa och energi, vitalitet och rörelseförmåga så att du varje dag kan känna dig stark, frisk och enastående. Det är mitt mål för dig.

Jag ser fram emot att få följa med dig på din resa för en starkare och friskare version av dig själv.

Dela med vänner

Detta är

En kostkurs.

Du får

28 kapitel, 7 filmer.

För vem

Passar alla som vill lära sig mer om hållbar vikthantering.

Du behöver

Inga redskap.

Här ser du kursens kapitel

1

Kursinformation

Såhär går du kursen

Dina mål

Identifiera din energi

2

Fundament för långsiktig hälsa

Syre och rörelse

Goda relationer - färre hälsoproblem

Sömnen - en viktig faktor

Checklista

3

Take care of your second brain

Ditt nervsystem

Obalans i mikrobiotan

Bra intag av kostfiber

Checklista

4

Vatten - Vårt viktigaste näringsämne

"Go green!"

Checklista

5

Vad finns i maten?

Protein

Fett

Kolhydrater

Checklista

6

Vad finns i maten?

Mineraler

Vitaminer

Antioxidanter

Checklista

7

Alla delar behövs

Tack!

Lär känna PO Osbeck