Ulrika Davidsson

Kostrådgivare och hälsoprofil

Ulrika Davidsson

Jag heter Ulrika Davidsson och är kokboksförfattare, kostrådgivare och receptkreatör, bland annat för tidningarna Expressen och Aftonbladet. Sedan 2006 har jag gett ut 26 kokböcker med inspiration för dig som lever efter kostplaner som till exempel GI, LCHF, Detox, Rawfood och 5:2 fasta. Mina böcker har getts ut i tio länder, däribland alla nordiska länder, Baltikum och USA.

Det viktigaste i livet för mig är mat och matlagning. Jag har älskat mat sedan tonåren och uppskattat god och vällagad mat. Tyvärr satte det sina spår, och vid 30 års ålder hade jag en övervikt på 30 kilo som var svår att bli av med, trots flera försök att gå ner i vikt. Därför började jag i början av 2001 äta enligt GI-metoden och gick ner genom att äta mer proteiner, fett och grönsaker och dra ner på kolhydraterna. Det väckte mitt intresse för näringslära och fick mig att utbilda mig till kostrådgivare.

Genom åren har jag skaffat mig stora kunskaper om viktnedgång och hälsoeffekter genom kosthållning, vilket gör att jag ofta arbetar som föredragshållare och receptkreatör. Jag anordnar även hälsoresor två gånger per år. Då lagar jag hälsosam mat tillsammans med deltagarna och föreläser om hälsa och viktnedgång.

I januari 2015 startade jag min första onlinekurs, Ulrikas kickstart, som roligt nog blev väldigt populär redan från start. Sedan dess har intresset och kursutbudet ökat för att bli coachad och gå någon av mina kickstartkurser. Över 8.000 deltagare har fått fantastiska resultat genom enkla, lättlagade kostplaner och recept.

Det intressanta är att de som deltar i mina onlinekurser får bättre resultat än de deltagare som jag träffar genom mina ”vanliga” kurser. Kanske beror det på att jag genom mina onlinekurser kan ge dagligt stöd och coaching.

Följ mig gärna på Facebook

/Ulrika