Simon Sköld

Professionell MMA-fighter, utbildad träningskonsulent, personlig tränare

Simon Sköld

Jag heter Simon Sköld och är MMA-proffs. Redan som liten älskade jag allt som hade med fysisk aktivitet att göra och höll på allt ifrån fotboll och handboll till pingis och gymnastik. Min karriär inom kampsport började när jag som 14-åring för första gången provade på karate. Efter två år tog jag mitt första SM-guld och en landslagsplats.

Därefter har jag tagit ytterligare SM-medaljer i karate men även internationella medaljer, den främsta i karate är ett VM-brons i Wado. Med tiden började jag även träna Jujutsu och tog mig efter en tredjeplacering i SM in i landslaget och representerade då två landslag.

Efter framgångsrikt tävlande i Sverige med bl.a en vinst i Elitserien i började jag prova på MMA – vilket visade sig vara precis vad jag hade letat efter. Jag tränade hårt och började tävla i shootfighting som var dåtidens amatör-MMA i Sverige. Efter medverkan i Kimura Talent, där jag tog mig till semifinal i en alldeles för hög viktklass, blev jag erbjuden att gå min första proffsmatch. Jag har idag gått 10 proffsmatcher. Parallellt med MMA har jag även tävlat i Sanshou där jag tagit två SM silver och ett SM guld samt deltagit i deras landslag.

I min roll som tränare försöker jag dagligen få andra från soffan till träningen. Mitt mål är att få andra att inse att det är roligt att träna. Många hakar upp sig på att de måste gå till ett gym. Men det handlar om att försöka hitta något du tycker är roligt – och det behöver inte vara gymmet. Det kan likaväl vara ditt vardagsrum eller kök.

Vill du se mer av mig kan du följa mig på: Instagram.com/simonskold/

Nu kör vi!
/Simon