Rickard Nordstrand

Världmästare i thaiboxning, entreprenör och företagsledare

Rickard Nordstrand

Jag har tränat och tävlat i thaiboxning i 17 år. År 2004 vann jag amatör-VM i Thailand och fick ta emot pris av thailändska kungen. Det var stort och ingen svensk har vunnit sedan dess.

Efter den segern bestämde jag mig för att vinna VM som proffs. Det skulle dröja till år 2009 innan jag i november 2009 nådde mitt mål och blev WMC World Champion i lätt tungvikt på hemmaplan i Stockholm, efter att ha besegrat dåvarande världsmästaren kanadensaren Clifton Brown. Efter att ha försvarat titeln tre gånger känner jag mig ganska nöjd med min karriär.

Nu är målet att lära ut thaiboxning som ett träningskomplement som passar ALLA.

Utöver rollen som instruktör i thaiboxning, jobbar jag även som entreprenör och företagsledare. Under åren har jag byggt upp och drivit tre restauranger samt Nacka kampsportcenter.

I dag jobbar jag bland annat på DIFs kampsportscenter, driver ett bolag som hjälper personer som vill få den absolut bästa hjälpen med att komma i form snabbt och med ungdomar på HVB hem (behandlingshem) samt är engagerad i  samhällsprojektet Goodsport som bildades 2012 och är en allmännyttig, opolitiskt, icke-vinstdrivande stiftelse som verkar för integration genom idrott. Verksamheten riktar sig till ungdomar och innehåller idrottsaktiviteter inom områdena skola, fritid och jobb. Metoden är att erbjuda idrottsaktiviteter som bidrar till att motverka fördomar, bygga självkänsla, förmedla viktiga samhällskoder och odla attraktiva egenskaper för arbetsmarknaden.

Under de senaste åren har jag även jobbat som skådespelare och stuntman, bland annat i Hamilton och HBO:s succéserie Games of Thrones, säsong 3.

Välkommen till min kurs!

/Rickard