Raymond Ahlgren

Föreläsare, kursledare och coach inom personlig utveckling

Raymond Ahlgren

Jag heter Raymond Ahlgren och har arbetat professionellt med personlig utveckling de senaste 10 åren. Jag arbetar mycket med företag och offentlig sektor men även med skolor och privatpersoner.

Vid 6 års ålder förlorade jag min lillasyster och min far. I egenskap av gudson till Chiles störtade president Salvador Allende tvingades jag fly Chile med min lillebror och svenska mor. Under flykten blev jag misshandlad och utsatt för övergrepp och på grund av mitt utländska påbrå blev jag senare slagen och mobbad. Som 12-åring placerades jag på Sigtuna internatskola och vid 19 års ålder hade jag skurit mig på kroppen med en rostig mattkniv. Det var också då som missbruket tog fart.

Efter drygt 20 års missbruk och ett liv fyllt av arbete, stress och jakt på bekräftelse – sålde jag företaget, det stora huset på Lidingö och bilarna för att istället börja jobba på mig själv. Idag är jag en flitigt anlitad föreläsare och coach inom personlig utveckling.

Mina uppdrag består i att hjälpa enskilda personer och/eller grupper att uppnå det som de eftersträvar i sina liv – vare sig det handlar om pengar, relationer, eller balans. Och att komma tillrätta med eventuellt missbruk.

Exempel på ämnen som tas upp i mina föreläsningar:

Missbruk
·      Energitjuvar
·      Prioriteringar
·      Val
·      Förändring
·      Hög standard
·      Det egna ansvaret

I mitt Inspirationspaket ägnar vi 24 dagar åt ämnet lycka – och framförallt klä av en massa myter som står i vägen mellan oss och den lycka som i själva verket alla söker. På ett enkelt och underhållande sätt tydliggör jag orsakerna och lösningarna kring denna fråga och förser dig med insikter och verktyg som garanterat leder till resultat för dig.

Två gånger har jag fått äran att vara värd för “Sommar” i P1 (2001 samt 2008).

Jag har också blivit porträtterad i dokumentärfilmen “I faderns fotspår” (SVT), skrivit boken “Hur många gånger kan man döda en man?” (Forum) samt startat och byggt upp Svenska innebandyligan (SIL).

Jag kan erbjuda dig allt från personlig coaching till workshops och föreläsningar. Mer information finns på min hemsida: www.raymondahlgren.se

Sanning, Heder och Disciplin är tre ledord som jag lever efter och själva basen till allt jag gör inom personlig utveckling – men  viktigast är ändå Medvetenhet. Det är grunden till all positiv förändring!

//Raymond