Oscar Jöback

Personlig tränare och kognitiv samtalsterapeut

Oscar Jöback

Jag heter Oscar Jöback och har jobbat med träning i 25 år. Att jag började träna redan som 6-åring har jag ett brutet ben och en bra doktor att tacka för. När gipset togs bort ordinerade doktorn träning, vilket sedan blev en naturlig del av hela min uppväxt.

Jag har dansat bugg och rock’ n roll, foxtrot och show dance, step dance och balett. Men jag har även spelat fotboll och basket, hoppat trampet och övat gymnastik och simhopp.

Första gången jag besökte ett gym var jag 15 år gammal. Jag fastnade direkt för gruppträning och dans och bestämde mig tidigt för att det var det här jag vill hålla på med. För mig är träning en stor del av mig liv. Här hittar jag kraft och fokus, energi och inspiration till att utvecklas som tränare och person.

1996 gick jag en grundutbildning i SAFE aerobic och året därpå började jag jobba för SAFE som tränare och lärare på aerobic utbildningarna. Därefter blev jag Master Trainer för Les Mills (Bodypump, Bodycombat och Bodybalancekoncepten). 1998 presenterade jag min första klass på Skandinaviens då största konvent. År 2006 blev jag utnämnd till årets instruktör i Storbritannien och tre år senare detsamma i Sverige.

Idag jobbar jag som personlig tränare och kognitiv samtalsterapeut. Jag har en egen lokal i Vasastan i Stockholm där jag har min verksamhet. Under åren har jag även skrivit sex böcker om träning. Min senaste bok heter Lust att träna.

Jag kör också gruppträningsklasser i Stockholm och håller föreläsningar och klasser på olika event och konvent.

Jag älskar att utforska min kropp och upptäcka alla möjligheter som finns för att få en så funktionell kropp som möjligt – en kropp som ska fungera resten av mitt liv. När jag släpper tankarna på att jag inte kan eller att jag är för gammal, öppnar jag upp min kropp för att inget är omöjligt. Du måste bara acceptera och starta utifrån den kondition och styrka du har i dagsläget.

Tänk dig att alla slags rörelser är en investering och oavsett om du tränar i 5 minuter eller i en timme så är det bra. Bara du gör något där kroppen får röra på sig.

För mig är man inte otränad, man är ovan. Och vem är bra på något när man gör det för första gången?

//Oscar