Gunnar Söderström

Leg. Naprapat, kostrådgivare, personlig tränare, mental tränare

Gunnar Söderström

Jag heter Gunnar Söderström och är Leg. Naprapat, kostrådgivare, personlig- och mental tränare. Jag var ett livligt barn och först i mellanstadiet hade jag en smart lärare som förstod mig. I motsats till vad många lärare dittills hade sagt, sa hon “Gunnar, du är inte dålig på att sitta still; du är bra på att röra på dig.” De orden färgade hela min uppväxt och jag tillbringade många härliga timmar ensam i elljusspåret. Sedan gick jag till min vanliga träning. Då tränade jag mest hockey och simning. I simning tog jag mig som bäst till en 5:e plats i ett nordiskt mästerskap. Hockeyn ledde nog mest fram till insikten att det inte var min sport.

Efter gymnasiet startade jag och en kompis en cykelbudsfirma i Uppsala. Han ringde och fakturerade och jag cyklade som en galning. Här föll den sista pusselbiten i min triathlonsatsning på plats. Något senare flyttade jag till Australien för att under två år träna och tävla som triathlonproffs. Väl hemma i Sverige igen startade jag och min syster och svåger träningsstället Form i Knivsta, och jag utbildade mig till personlig tränare, naprapat, kostrådgivare och mental coach.

Idag har jag företaget Formtopp IF, där jag bland annat håller i löpträningar och längdskidträningar för personer som från olika utgångsnivåer vill komma igång eller utveckla sin känsla för de olika sporterna. Uppdragen har varit många och jag har genom åren haft glädjen att själva kunna välja vad jag vill lägga min tid på. Jag håller i inspirationsföreläsningar och anordnar träningsresor och läger. Just nu har jag ett spännande uppdrag åt FIFA och Svenska fotbollsförbundet, där jag ansvarar för fysträningen för domarna i allsvenskan och de svenska FIFA-domarna.

//Gunnar