Ari Lipponen

Master trainer på SATS

Ari Lipponen

Jag heter Ari Lipponen och jobbar idag som Master Trainer på SATS i Stockholm. Jag har jobbat med träning som är min stora passion under större delen av mitt liv.

Det hela började en dag för länge sedan när en klasskompis bad mig följa med på en Buggkurs, testa-på-tillfälle. Direkt när läraren satte på musiken och vi började röra oss i takt till musiken tändes en gnista inombords. Sedan den första gången har jag verkligen älskat att träna, röra mig, i alla dess former och på alla olika sätt. Det här utspelade sig i Skövde 1983, där jag är uppväxt.

Jag började tävlingsdansa ganska omgående och gjorde detta tills jag var 27 år. Allt från Bugg, Jitterbug, Lindy-Hop, Jive, Dubbelbugg, Rock n´Roll till modern, latin och även balett.

När jag 1996 fick för mig att testa på gruppträning för först gången tändes en ny gnista. Då utbildade jag mig till GX (Group Exercise Instructor) inom Aerobics/Step/Cykel. Jag har en PT-utbildning och har även gått ett flertal pilates och yogautbildningar. Idag är jag Master Trainer och utbildar instruktörer inom både yoga, pilates, konditionsträning och styrketräning i norden och vid flertal tillfällen även i Kina.

Det bästa med mitt jobb är mötet med deltagarna?
Att se dem utvecklas och höra deras glädje uttryckas efter klasserna är underbart! Att få möjligheten att jobba med min hobby är fantastiskt.

Året 2017 blev jag utsedd till Årets Gruppträningsinstruktör SATS samt Årets Gruppträningsinstruktör Sverige. Jag har även fått ett flertal nomineringar, medaljer och titlar vid internationella tillställningar.

Bor i Stockholm tillsammans med min make Tommie samt våra två små hundar Herkules och Pixie som vi gärna tillbringar ledig tid tillsammans med.

Jag släpper inom kort två yogakurser. Håll utkik!