Alexander Holmberg

Ledarexpert och författare

Alexander Holmberg

Onlinekurs: Verktyg för förändring 

Personlig. Rakt på. Utmanande. Inspirerande. Konkret. Tydlig. Så sammanfattar en av mina tidigare klienter den förändring som jag fick förmånen att hjälpa honom med.

Jag arbetar som ledarexpert med tre arenor:

Som coach, där jag hjälper klienter med alla möjliga typer av utmaningar. Jag har hjälpt artister våga gå upp på scen igen, idrottare att sluta komma tvåa, golfare att vinna igen, VD:ar att byta karriär, ledningsgrupper att börja prata med varandra, mammor att få bättre relation till sig själva, pappor att vara hemma mer, chefer att förstå sin roll, entreprenörer att få ordning på det mesta. Tuffa utmaningar. Vardagsutmaningar.

Som utbildare, där jag genom tidningen Chef utbildat hundratals chefer i kommunikation och ledarskap, genom ledarbildarna där jag utbildar ledare i tydligt ledarskap. Genom hundratals företag, där jag ingått i spännande konstellationer som hjälpt och stärkt chefer, medarbetare och personal i kommunikation och ledarskap.

Som föreläsare, där jag inspirerar och förmedlar glädje, humor, insikt och kunskap om förändring, kommunikation och ledarskap. Jag har föreläst i över 15 år. Jag vet vad som fungerar i verkligheten och inte. Därför tackar jag nej till uppdrag där någon vill ha en lattjolajban-person. Jag tror att förändring och utveckling är så mycket mer än bara underhållning eller en inspirerande stund. Energi, glädje och inspiration i kombination med matnyttig verklighet är den bästa kombinationen.

Tack livet!

Jag har haft förmånen att få leva ett fascinerande liv på många sätt. Jag har fått göra upp med livet, många gånger och upptäckt att varje gång blir mer och bättre.

Jag har fått möta underbara människor över hela världen och alltid haft min nyfikenhet och livsglädje som främsta resurs. I Afrika, där jag jobbade en period lärde jag mig om tacksamhet. I Nepal, där jag utbildade chefer, lärde jag mig om slumpen. I Latinamerika, där jag levt och arbetat bland annat som biståndsarbetare, lärde jag mig om generositet. Jag har fått göra upp med de som inte trodde på mig, som tyckte jag skulle hålla mig på mattan. De tackar jag varje dag, för att jag lyckats undvika att bli som de.

Jag skrev barnböcker då jag blev pappa. Jag tröttnade på stereotypen som förmedlades i barnböckerna på den tiden. Pappor har också känslor. Därför skrev jag tre böcker om att vara pappa. Jag har även skrivit en bok om tydligt ledarskap och just nu skriver jag på en bok om samarbetets utmaningar.

Jag medverkar även som ledarexpert i SVT och kommenterar det mesta som har med ledarskap att göra.

Kuriosa
Jag har blivit nersparkad från scen av Kurt Cobain, när Nirvana spelade på Sjöhistoriska i Stockholm. Det kanske säger en del om mig.

Vill du veta mer om mig:
Följ mig lite mer personligt på Instagram; @coachholmberg
Du kan läsa mer officiellt om mig här www.alexanderholmberg.se

Vill du veta mer om mina kurser och utbildningar:
Gå i coaching hos Alexander www.alexanderholmberg.se/boka
Gå utbildning i Det tydliga ledarskapet www.ledarbildarna.se/utbildningar

Välkommen,
Alexander